Monday, 27 February 2012

Serius Cool - Iklan Ulrabook Dari Intel

Serius Cool - Iklan Ulrabook Dari Intel

Tuesday, 21 February 2012

Ainan Tasneem artis you tube,,

what ??????

Ainan Tasneem artis you tube,,



aku dengar sekarang nie ainan tasneem dah mula disunting oleh sesebuah producton,(sumber dari blog shahrul shaharudin)
em x sangka akhirnya dia menjadi artis rakaman jugak,walaupun selama ni aku dengar dari peminat2 , yang mengatakan dia ni x nak jadi artis,sekadar hobi la apa la..


btw,aku tersokong sangatla lau budak cute manis nie move on buat album,or just teruskan minat nyayian dia tu,,dalam you tube pun x pa la kot,


janji lahirlah satu lagi penyayi you tube dalam malaysia nie,,


saksikan Ainan Tasneem dalam anugrah juara lagu 2012 haha..

Saturday, 18 February 2012

kartun2 atau superhero

perasit masih teringat dizaman kecik2,


alangkah bestnya kalau umur nie x pernah meningkat langsung,
sentiasa muda macam cerita piterpan tu ..


korang mesti masih ingat lagi kartun2 atau superhero masa kekecik dulu,
aku selalu x pernah miss kalau tengok cerita2 macam nie semua..
ponting sekolah pun aku sanggup disebabkan nak tengok cerita kartun2 niee,,


(gaban) wakata wakata gaban...

(baja hitam) 

(FLASHMAN)

(ULTRAMAN)



emm sebenarnya banyak lagi kartun2 yang membesar bersama aku kalau korang nak tahu,
yang ni sebahagian yang aku ingat ,

hari tue baru2 nie aku ada la tengok balik cerita2 cam nie kat youtube,,
saja2 layan balik,x sampai 20 minute aku dah naik bosan dah,x boleh blaaa da,, 
maksudnya aku dah tak leh nak layan cerita2 macam nie..
mungkin kerana aku dah dewasa kot..

pastu aku pkpk balik nie ke cerita atau kartun2 yang aku tengok masa kecik2 dulu tue,,
yang aku agung2 kan dulu..peh mengarut ja,,haha

so moral of value the story yang aku nak cakap or sampai kan kat sini ialah,
aku dah dewasa ... hihihi..
coz hanya zaman kanak2 ja yang boleh layan cerita2 macam nie..

sapa2 yang kat luar dah besor panjang tu tapi masih tengok cerita2 cam nie lagi,,dah2 la tu hentikanlah..

.....................




Friday, 17 February 2012

jom download movie


perasit mendownload movie...
masih tidak lari dari asal tujuan blog..

dimulakan dengan assalamualikum,
kadang kadang aku duduk office boring jugak bosan layan internet..
so sambil melayan internet ni aku download movie la apa lagi
ada jugak bahan untuk aku tengok atau layan malam karang..

so disini aku nak kongsi sikit macam mana aku mendownload movie ni,,
web site yang aku selalu cedok movie ni seperti berikut,
1.syok.org

2.oh syok movie

3.jiwang.net

Sebenarnya banyak lagi tempat yang korang boleh download movie nie..
apa yang diatas tue sebahagian ja..

mesti korang nak tahu macam mana caranya lak nak mendownload  movie2ni kan,
emm ..
macam nie cara dia,

1. yang pertama dan yg penting bagi aku korang mestilah ada software Internet Download Manager coz benda nie speed download laju sikit semasa men download 

2.korang bukak mana2 web site diatas,
pilihla movie apa yang korang nak,pastu dia akan keluar Download Link :
selalunya link tu macam nie
[Mediafire]
Part 1 | Part 2
pastue korang download la ke dua2 part tue,(make sure completed)

3.Sila join part-part video ini dengan menggunakan software HJ-Split sebelum play kecuali file “Single Link”.

ok harap membantu ,lau x paham jugak try2la search sendiri atau tanyala pakcik google tuee..

Ronal the Barbarian (2011) 720p BluRay MKV

Ronal the Barbarian (2011) 720p BluRay MKV: Genre : Animation,Adventure,Fantasy


Sinopsis :
mari kita download ,

Thursday, 16 February 2012

Anuar Zain Tuntut Hak RM63,000

Anuar Zain Tuntut Hak RM63,000

Cerita aku zaman 2020

perasit xlari dari asal usul,tujuan dan cita rasa...
masih berada dijalan cerita tujuan blog yang asal...

perasit 2020
kehidupan masyarakat malaysia sekarang..!!!!!
malaysia 2020 itula yang aku dengar pada zaman kanak2 aku dlu2,
masa tue korang tahu apa yang terlintas dalam fikiran aku apa yang dimaksudkan malaysia 2020,
zaman yang penuh dengan teknologi moden
biasala terpengaruh dengan cerita back to future kot,












pertama aku bayangkan yang zaman 2020 tu mesti ada kareta terbang,
 mungkin cam nie la kot,

x pun macam ni

rumah lak pada zaman 2020,

fashion in 2020



em macam tu la apa yang aku bayangkan dalam fikirkan, pada zaman kanak2 aku apa yang dimaksudkan malaysia 2020,
sebenarnya aku x paham apa itu malaysi 2020,sampai sekarang aku pun x paham..
munkin yang dimaksudkan ialah pada zaman nie 2020 malaysia semakin maju,
ya munkin,

atau sebaliknya ,
masyarakat kita sekarang berpecah belah,
politik yang kotor
cina,melayu,india one malaysia apa tuee.....


atau 2020 jadi macam nie..KIAMAT

apa2 pun marilah kita berdoa sama2 semoga MALAYSIA bertambah maju dan makmur
love malaysia...






perasit with FHM malaysia

perasit with FHM malaysia

FHM Cover Malaysia,
actually aku x pernah pun beli magazine FHM malaysia nie,
dan x ada keiginan nak beli pun
sekadar nak berkongsi majalah FHM malaysia ni wujud sebenarnya..

sapa x kenal MIZZ Nina


MAYA KARIN


walau macam mana pun magazine FHM kat malaysia ni masih terkawal lagi,
x lah menjolok mata sangat,
kotlaa... aku pun x pernah beli just tgok dari google je..haha



perasit with FHM philipin

perasit with Cover FHM 2011

majalah ni aku selalu tgok semasa aku keja kat phlipin dulu,
sejak dari tu baru aku tahu majalah nie setiap negara ada FHM masing-masing

FHM Malaysia pun ada jugak,

so nia ada pic cover FHM plipin 2011 aku nak kongsi dengan korang semua,
just tengok ja jangan sampai ada nafsu sudah la ok,,haha
enjoy >>>>>>









Wednesday, 15 February 2012

Tuesday, 14 February 2012

hacker

assalamualikum,
post kali ini mengenai perasit hacker

hack ????
apa itu hack
aku berjinak2 dan mencuba bermacam2 cara hack yang ada dalam dunia ni
peh rupa2nya bermacam2 yang korang boleh dapat,
apa ja yang korang nak try hack semua ada,
contohya
hack paswords WIFI jiran sebelah,hack facebook orang lain,dan macam2 la
korang just search je kat google tu apa yang korang nak hack..





AKU SOKONG ORG2  HACKER NI>>>

ni ada info sikit yang aku dapat dalam google pastu aku translated dalam bahasa english to malay

Hacker adalah satu istilah yang digunakan oleh sesetengah pengaturcara pandai "dan oleh orang lain, terutama orang-orang dalam media popular, bermaksud" seseorang yang cuba untuk memecah masuk ke dalam sistem komputer. "

1) Eric Raymond, penyusun Kamus Hacker Baru, mendefinisikan penggodam sebagai seorang programmer pandai. "Hack baik" adalah penyelesaian bijak kepada masalah pengaturcaraan dan "hacking" adalah perbuatan yang melakukannya. Raymond menyenaraikan lima ciri yang mungkin layak sebagai seorang hacker,

Seseorang yang menikmati butir-butir pembelajaran bahasa pengaturcaraan atau sistem
Seseorang yang menikmati sebenarnya melakukan pengaturcaraan bukannya hanya teori  mengenainya
Seseorang yang mampu menghargai orang lain adalah hacking
Seseorang yang mengambil pengaturcaraan dengan cepat
Seseorang yang merupakan seorang pakar bahasa pengaturcaraan tertentu atau sistem, seperti dalam "penggodam UNIX