Sunday, 5 June 2011

perasit cinta zaman sek..

bab 5

Ye kembali lagi kita >>>>>>>>>>
Kita sambung cerita atau pengalaman aku semasa zaman sek menengah …
Masa aku tingkatan 3 aku agak gila sikit coz pada masa ni munkin nak PMR,peh terbaik de aku belajar pagi petang siang malam,gara2 risau nak menghadapai PMR,pada masa niee and tahun niee jugak aku ada kenal seorag perempuan ni nama dia ayu sepupu kawan aku.pada waktu tu dia masih tingkatan 2,,,just main cinta dalam surat ja..masing2 malu..x bayak kenangan manis yg aku ingat ketika bersama ayu,pada waktu yg sama aku jugak ada kenal seorg prempuan ni nama dia farah..aku syok ja kat dia coz dia comel tapi dia x minat aku kot mula2 kawan ja pastu lama2 cam bosan..emm,kenapa cinta ni best sgat..
Aku nak cerita pasal pengalaman cinta aku semasa zaman sek menengah,haha poyo ja kan..munkin aku senang nak dapat kawan perempuan tapi perempuan yg aku knal boleh2 la …
Aku list kan nama-nama perempuan tu,tapi bukan nama sebebar…hahahahahha
1.       Ayu – seorang perempuan yg pemalu tpi malu2 mahu berkawan,kenal hanya setahun pastu aku curang coz aku knal kawan satu dengan dia,
2.       Azimah- selepas ayu azimah kwan sekelas ayu..aku knal semasa aku p beraya rumah dia,waktu tu azimah adalah awekz kawan aku,entah macam mana aku boleh terpikat kat azimah nie,,kawan aku punya lak tu,,emm layan ..dengan azimah best coz byak jugak kenagan manis dan pahit aku ketika bersama dengan dia..apa2 pun best sgt dengan dia,,sekarag dia dah kawin..
3.       Misa- pada waktu yg sama ketika aku berkawan dgn azimah aku jatuh hati kat misa niee..coz dia ni budak baru kat sek..aku knal ketika sek ada buat hari kentin ,,dia memang lawa,aku main kayu 3 dengan azimah..haha jahat x aku,sampaila satu hari tu aku kantoi dengan azimah,nak tahu apa azimah buat,pada suatu hari tu dia ajak aku pergi ke perpustakaan ,dan pada waktu yg sama jugak dia ajak sekali misa pergi keperpustakaan tampa pengetahuan aku,peh terperanjat beruk aku,dua2 gadis pujaan hati aku berada di depan mata aku ketika tu,,apa lagi azimah memulakan perbicaraan ,,”ok sekarag dua2 dah ada ,nak pilih yg mana,azimah atau misa” kata si azimah kat aku,,aku pun segan2 segan silu takut,,aku jawap “jom kita cakap kat luar kat sini x bestla” kami pun keluar dari perpustakaan tu..perbicaraan pun bermula…dengan serbesalah nye aku pun memilah azimah sebagai awkz aku,,kesian kat misa tu..lepas tu aku tukar keputusan aku “macamnila aku x akan pilih sapa2 pun dua2 aku nak mintak putus” hahah best x,,terjadila adingan kejar mengejar ketika tu..best siot lau diingat balik macam cerita Hindustan lak..akhirnya aku berkawan balik dengan azimah..pastu putus coz aku dah bosan pastu aku carik balik misa berkawan la kjap aku dengan dia pastu suatu hari tu dia mintak putus kat aku..hihi macam2 la ,,,,,,tension aku ….  

Saturday, 4 June 2011

perasit kehidupan ku...bab 4

bab 4

Ahhhh x sabar nak masuk zaman sekolah menengah aku pulak niee…terus melompat tingkatan 3 ok,,zaman ni aku memang gila sikit coz nak PMR la katakana..belajar memang gila-gila,,op lupa sebelum tu aku nak cerita start ja aku masuk tingkatan 1 aku dah dimasukan ke asrama anak-anak yatim..aku x kesah dimasukan ke asrama niee,,bagi aku best,,
Okla sebelum aku cerita zaman sekolah menengah lebih2 lagi tingkata 3 tu aku nak cerita sikit pasal kehidupan aku di asrama anak-anak yatim….
Bermulanya hidup aku di asrama ,mula-mula aku masuk aku just bawak 2 bag kain baju,1 bag baju dan satu lagi bag pelastik yg macam bag, abg aku Tanya nak beli bag baru x aku jawap x yahla coz aku sempoi xyah pakai bag mahal2 pun xpa kot,haha,apa yg aku ingat malam pertama aku di asrama masa nak tutup lampu ada sesi pngenalan diri,aku pun layan la dengan budak2 senior tu,nasip baik malam pertama diasrama aku x kena buli,maklumlah aku peramah dan pandai bergaul skit,
Pengalaman aku masa berada diasrama terlalu banyak,ok aku try buat list apa yg aku ingat semasa aku berada diasrama..mesti best lau ingat balik
1.pergi mencurik dekat kedai belakang asrama,pecah masuk dee malam2 kedai tu tutup carik lubang yg boleh masuk
2.mengendap budak perempuan mandi,,,hahah,,aku pernah kantoi dengan budak senior pastu dia suruh mengaku sambil kena belasah..terbaik deee selepas ja peristiwa tu nama aku naik sebagai budak nakal kawasan hahah,,,
3.pecah masuk office asrama ,,,siap bergayut dengan awekz sekali bil tel berlambung2..
4.aku kenal seorag mamat gay semasa aku pergi rombongan..sampai sekarag aku masih kawan dengan dia..dia ni jahat siot ada niat disebalik nyee..takut aku..aku pernah kena rogol dengan dia siot..geli aku lau aku nak cerita kan.apa2 pun dia ni memang siot jaaaa……….
Apa lagi aku nak kongsi kat korang ya..byak lagi kot tapi cukupla untuk setakat ini sahaja,,nanti2 lau ada masa aku try ceritakan kehidupan aku diasrama ni dalam waktu yg lain….hihihiiih…tunggu tauu…

Bruno Mars - The Lazy Song [Official Video]

bab 3

BAB 3,

Cerita zaman sekolah rendah ada lagi cerita aku nak kongsi,paling best dan x pernah aku lupa masa aku darjah 6,masa nii aku nak upsr la kan,pada tahun ini jugaklah ibu aku meninggal dunia,,pada waktu tu barulah aku ada perasaan yang sebenarnya aku sekarag dah jadi anak yatim piatu..ibu…………………..kenapa aku nakal sgt aku pernah melawan kata2 mu dan pada waktu tu kau menagis …….ibuuuuuuuuuuuuuuuuuu…………..
UPSR dah nak dekat,selalu ada kelas tambahan..ada seorang cikgu perempuan ni cukup garang gila,setiap kali dia masuk kelas semua org takut,apa yg aku ingat pasal cikgu ni aku pernah kena tampar dengan cikgu ni lepastu tiba2 aku menangis kesakitannnnnnnnnnnn,,,,huhuhuhu dan sedih coz sakit kot..hahaha……..cikgu cikgu napa tampar aku kuat sangat masa tuu..tapi kau memang best, nak tahu selepas aja cikgu tu tampar aku dia offer aku datag umah dia 2hari 1 malam p tsyen dengan dia..hahahaha cikgu nak ambik hati aku masa tu..dia ada niat baik coz dia tahu kemampuan aku masa tu dan dia nak membantu aku menjadi seorg yang Berjaya dalam UPSR nanti..YG ni best waktu aku belajar dekat umah cikgu tu kebetulan ada jugak budak2 lain tengah tsyen dekat umah cikgu tu…semua perempuan,,aku pun ada jugakla terpikat kat seorg perempuan kat situ,,tapi aku malu2 la..just terpikat ja kot..hihih…oh cinta dimana aku berada disitu juga kau berada..dah sampai sini ja cerita zaman sekolah rendah aku ,byak lagi sebenarnya cerita diseblik sekolah rendah ni..selepas je keputusan UPSR keluar aku dapat duit bonus dari cikgu yg tampar aku tu sebanyak 10ringiit sebagai hadiah kerana aku dapat A dalam subject cikgu tu..terima kasih cikgu..

perasit kehidupan ku...

BAB 2

Aku adalah insan yang sederhana dan agak malang kot,pada umurku 4 tahun aku sudah digelar anak yatim,pada masa tu aku x tahu apa2 pun dan aku x kesah lau aku seorang anak yatim,terigat aku pada zaman kanak2 semasa aku masih lagi di sekolah tadika,aku cukup x suka masuk sekolah sehinga kan aku selalu menagis setiap pagi ibuku menghantar aku ke sekolah,hahah kesian ibu ku,,tapi kalau dikenang balik memang kelakar walaupun aku x berapa igat,benda yang x pernah aku lupa waktu tadika aku dah ada perasaan cinta ..wahh cinta pertama dalam hidupku,,aku ada knal seorg perempuan ni,,aku x thu adakah itu cinta atau hnya perasaan yg aku sendiri pun x tahu ..coz lau aku pikir2 kan sekarag macam masih muda ja untuk aku mgenal apa itu cinta pada masa tu,,tapi sumpah aku cakap aku tertarik pada seorg perempuan pada umurku semuda itu..ah sampai sekarag aku masih tergelak sendiri mengenangkan zaman tadika aku tuu..apa2 pun best..OHH anak sykur>>aku lupa nama budak pmpuan nii………………..mana la kau sekarang kan
Zaman tadika dah berlalu,sekarag apa yang aku ingat semasa aku sekolah rendah darjah 4,masa ni apa yang aku ingat aku pun dah mula main2 mata dengan seorag perempuan ni..aku macam minat sgt kat dia tapi malang nya aku rasa dia x minat aku pun..hihihihihi,nama pmpuan ni zila ,nama pnuh aku dah lupa ,,,memang comel…penah jugak kau antar surat cinta kat dia,tapi pada masa tu aku x tulis nama aku sebagai pnulis surat cinta tu..ala biasala malu kot masa tu..sampai sekarang dia x tahu yg surat cinta tu dari aku,,,pastu xada respon dari dia tobat aku malu dan buat x tahu ja …sampaila aku darjah 6 aku cuba untuk berkwan dengan dia pun masih x dapat…ini cerita zaman sekolah rendah aku pasal cinta,,

perasit kehidupan ku...

BAB 1,

Hari ini aku ingin meluahkan perasaan aku yang selama ini menghantui hidup aku,cerita ini sekadar ingin mengigat kan kembali zaman kanak-kanak aku sehingala aku sekarang,
Kembali pada zaman kanak-kanak aku pada masa dulu-dulu,peh seronok betul aku mandi sungai,pada masa tu aku baru mula pandai berenang ,waktu mula2 aku pandai berenag aku pernah jugala lemas,,haha nasip baik waktu aku lemas tu kawan2 aku perasan yang aku lemas …dengan sepantas kilatnya diorang cuba selamat kan aku..nasip baik aku selamat..minum air sungai jugak la pada masa tuee..,haha walau macam mana pun aku tetap x serik..hnggala sekarag lau aku x lemas hari tuu mesti sekarag aku x pandai berenang…
Blog apa yg aku nak tulis sebenarnya dalam blog ni ya..aku x pandai nak menulis tapi sebenarnya terlalu bayak benda yang aku nak kongsikan pada semua org,bukan ingin merapu tapi sekadar ingin menceritakan kisah hidup aku sampailah sekarag..
Nama aku memang x akan aku bagi tahu kat korang semua,
Umur aku 25,tahun sekarang 2011
Asal Selangor D.E
Bermulanya terlintas untuk menulis tentang diri aku sendiri ini kerana aku ingin mereka2 yang kat luar tu tahu apa aku buat dan apa pandangan meraka kat aku selepas baca blog aku ni lebih2 lagi kisah perjalan hidup aku niee…kerana aku rasa aku perlukan comment atau pun nasihat2 anda semua..